Tiedotteet

Tietoa tietosuoja-asetuksen vaikutuksista julkisiin hankintoihin

Toukokuussa 2018 aletaan soveltaa uutta tietosuoja-asetusta, joka vaikuttaa myös julkisiin hankintoihin. Miten tietosuoja-asiat tulisi ottaa huomioon ja miten vastuut ja roolit jakautuvat tietosuoja-asetuksessa?

Ohjeistuksessa  annetaan tietoa tietosuojaan liittyvistä asioista erityisesti julkisia hankintoja tekeville organisaatioille. Keskeisenä teemana on henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuden varmistaminen tilanteissa, joissa ulkoinen sopimuskumppani tulee käsittelemään henkilötietoja hankintasopimuksen perusteella.

http://shop.kunnat.net/product_details.php?p=3362

Tietoa tietosuoja-asetuksesta ja julkisista hankinnoista löytyy myös:

Panu Pökkylän blogi https://jit2015.fi/

Tarjoajan näkökulmasta: Suomen yrittäjien blogi https://www.yrittajat.fi/blogit/miten-tietosuoja-asetus-vaikuttaa-kun-tarjoan-julkiseen-hankintaan

Uutta Hanketorissa 2017/2018

Hyvä Hanketorin käyttäjä,

viime syksyn ja alkuvuoden 2017 kuluessa Hanketori-palvelua on uudistettu: Uuden käyttöliittymän lisäksi on palvelun hakuominaisuuksia monipuolistettu ja suorituskykyä parannettu.

Samaan aikaan on tapahtunut myös rajapintamuutoksia työ-ja elinkeinoministeriön Hilma-ilmoitustietokannassa, Hanketorin kehitysprojekti on mahdollistanut välittömän reagoinnin näihin muutoksiin.

Uudessa Hanketorissa asiakasyrityksen pääkäyttäjällä ja käyttäjällä on aiempaa laajemmat omien profiilien ja käyttäjien muokkausmahdollisuudet. Lisäksi Hanketorin käyttöohjeistusta on parannettu ja täydennetty käyttäjien omien muokkausmahdollisuuksien esiintuomiseksi. Syksyn aikana käyttöohjeistukseen tullaan lisäämään vielä lyhyitä käyttöohje ja -esimerkki videoita.

Hanketoriin on myös lisätty koekäyttöominaisuus, joka avulla Hanketoriin rekisteröityvä  uusi käyttäjä voi kokeilla Hanketori-palvelua kaikilla ominaisuuksilla kaksi viikkoa veloituksetta. Kokeilujakso ei sido rekisteröityjää, eikä johda tilauksen automaattiseen jatkumiseen  maksullisena. Jatkaakseen käyttöä Rekisteröitynyt käyttäjä voi tilata palvelun.

Hanketorin uudistuksen myötä olemme myös yhdenmukaistaneet ja virtaviivaistaneet palvelun hinnoittelua. Palvelun hinnoittelu perustuu nyt kokonaan yrityksen liikevaihtoon. Palvelun hinnat ovat pysyneet uudistuksista huolimatta pääsääntöisesti ennallaan, vain kahdessa alimmassa liikevaihtoluokassa on tapahtunut hinnanmuutoksia. Uudet hinnat ovat näkyvillä Hanketorin palvelut ja hinnat -osiossa. Nykyisille tilaajille hinnat tulevat voimaan vuoden 2018 alusta.

Olemme ottaneet myös käyttöön vinkkiviestit Hanketorin käyttäjille. Lähetämme muutaman kuukauden välein käyttöä helpottavia ja tehostavia vinkkejä hanketorin tilaajille. Vinkit perustuvat pääsääntöisesti esiin nousseisiin käyttötapauksiin. Otamme mielellämme vastaan käyttäjien omia vinkkejä ja havaintoja sekä kehittämisehdotuksia palvelun käytöstä.

Ystävällisin terveisin

TIEKEn Hanketori-palvelu

Hanketorin käyttövinkki 2/2017

Hanketorin  tarjousvahti

Tarjousvahti perustuu käyttäjän luomiin hakuprofiileihin ja lähettää sähköpostitse ilmoituksen, kun profiiliin sopiva tarjouspyyntö julkaistaan. Tarjousvahti seuraa myös julkaistuja ilmoituksia kuten ilmoituksia tehdyistä sopimuksista, tarjouspyyntöjen muutosilmoituksia tai tietopyyntöjä.
Hanketorissa tarjousvahti tarkistaa julkaistut tarjouspyynnöt tekemäsi hakuprofiilin mukaan. Hakuprofiileja voi olla myös useampia.

Hakuprofiili pohjautuu hakukriteereihin. Hakukriteereinä voit käyttää:

  • maata, jossa tarjouspyyntö on julkaistu
  • ajankohtaa milloin tarjouspyyntö on julkaistu tai tarjous pitää jättää
  • CPV-koodeja (tuote- tai palveluluokan nimi)
  • Hakusanoja (merkkijono)

HUOMAA! Tarjousvahdissa ja muissa Hanketori-hauissa CPV-koodit ja hakusanat ovat keskenään JA-suhteessa, eli osuman saadaksesi pitää molempien ehtojen toteutua ilmoituksessa.
Jos haluat varmistaa, että saat haluamasi osumat hakusanalla sekä myös CPV-koodilla, tee niistä erilliset profiilit.

Hanketorin testikäyttö

Hyvää päivää,

Hanketorin testikäyttö aloitetaan 23.12.2016.

Palveluun lisätään vielä ohjetekstejä, korjataan nykyisiä tekstejä ja testataan toimivatko kaikki palvelun toiminnot.

Ottame palvelun tuotantokäyttöön 23.1.2017.

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa uudesta Hanketori-palvelusta, niin pyydän olemaan yhteydessä sähköpostitse timo.simell@tieke.fi tai jari.salo@tieke.fi

Terveisin,

Timo Simell