TÄMÄ EI OLE HANKINTAILMOITUS TAI TARJOUSPYYNTÖ VAAN TIETOPYYNTÖ MARKKINAKARTOITUSTA JA TEKNISTÄ VUOROPUHELUA VARTEN:
Tämän tietopyynnön avulla kartoitetaan markkinoita ja saadaan hankintaa koskevaa tietoa.
Hankintayksikkö ei aloita tarjouskilpailua Tietopyynnön julkaisulla, vaan mahdollinen hankintailmoitus ja tarjouspyyntö julkaistaan myöhemmin. Tietopyyntö ei velvoita hankintayksikköä toteuttamaan varsinaista hankintaa. Tietopyyntöön vastaaminen ei ole edellytys myöhempään mahdollisesti järjestettävään tarjouskilpailuun osallistumiselle. Toimittajille ei makseta korvausta tietopyyntöön vastaamisesta tai markkinavuoropuheluun osallistumisesta.
Tähän tietopyyntöön annettuja vastauksia käytetään suunniteltaessa kilpailutusta HUSin käyttöön tulevasta oppimisalustasta tai koulutusjärjestelmästä.
HUSilla on jo käytössään avoimena lähdekoodina tuotettu Moodle-oppimisympäristö, johon eri toimittajat ovat tehneet HUSin haluamia räätälöintejä, konfigurointeja ja integraatioita muihin järjestelmiin (esim. käyttäjähallinta). Tähän toteutukseen on myös lisätty erilaisia avoimena lähdekoodina tehtyjä lisäosia. Oppimisympäristöä käytetään HUSin sisäisiin koulutuksiin.
Nyt HUSin Mielenterveystalolla on edellä mainitusta erillinen tarve oppimisympäristölle, jossa koulutetaan eri hyvinvointialueilla toimivia sote-ammattilaisia. Oppimisympäristöä hyödynnetään kaikilla hyvinvointialueilla sekä lisäksi joissakin muissa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja tarjoavissa yksiköissä. Aktiivisia käyttäjiä (eli opiskelijoita) oppimisympäristössä arvioidaan kuukausittain olevan alkuvaiheessa n. 2000, ja aktiivisten käyttäjien määrä tulee tulevaisuudessa kasvamaan merkittävästi.
Oppimisympäristössä on sekä kaikille alustaa käyttäville opiskelijoille avoimia kursseja että sellaisia suljettuja kursseja, joiden opiskeluun opiskelijat tulee erillisen prosessin kautta luvittaa.
Koulutukset vaihtelevat laajuudeltaan yksittäisten moduulien koulutuksista laajempiin, useita moduuleja käsittäviin kokonaisuuksiin siten, että opiskelijan näkökulmasta koulutusten pituudet vaihtelevat muutamasta tunnista vuoteen.
Yksittäisissä koulutuksissa hyödynnettäviä sisältöjä hyödynnetään myös muissa koulutuskokonaisuuksissa. Oppimisympäristössä koulutuksia käyvät opiskelijat liitetään omiin alueellisiin koulutusryhmiinsä, joille määritetään oma vastuuhenkilö, jonka tehtävänä on seurata kyseisen koulutusryhmän opiskelun etenemistä. Vastuuhenkilö on tyypillisesti opiskelijan kanssa samalla hyvinvointialueella työskentelevä ammattilainen, joka on vastuussa yhden tai useamman koulutusryhmän edistymisen tukemisesta. Vastuuhenkilön tulee nähdä hänelle määritettyjen koulutusryhmien ja niihin kuuluvien opiskelijoiden koulutussuorituksia / koulutuksissa etenemistä, mutta ei muiden koulutuserien (saman tai eri organisaation) tai koulutusten suorituksia.
Alustavasti oppimisympäristöksi olemme valitsemassa tätäkin tarvetta varten avoimen lähdekoodin järjestelmää, Moodlea, ja toteutusta varten kumppania, joka tulisi toteuttamaan tarpeitamme vastaavan ratkaisun ja sille jatkuvat palvelut. Jatkuvat palvelut kattaisivat sitten jatkokehittämistä, palvelinympäristöön liittyvää käyttöpalvelua, häiriöhallintaa ja muutostöitä.
Olemme kiinnostuneita käymään ratkaisuvaihtoehtoja läpi mahdollisten toimittajien kanssa.
Pyydämme lisäksi vastauksia tähän tietopyyntöön seuraavista aiheista:
1) Millaista hinnoittelumallia suosisitte tälle hankinnalle (jatkuville palveluille)? Tulisiko hinnoittelun mielestänne esim. perustua käyttäjien määrään tai johonkin vastaavaan?
2) Millaisia Moodle oppimisympäristön kehittämismahdollisuuksia teillä on tarjota? Onko teillä esim. tarjota koodaustyötä tai muita kyvykkyyksiä, joita olisi tarjouspyynnössä hyvä huomioida?
3) Minkälaiset toiminnot, aktiviteetit, lisäosat ja ominaisuudet kuuluvat teillä kuukausihintaan ja minkälaista veloitatte lisähintaa?
4) Millaisia vaihtoehtoja on tarjolla Moodlen/tarjoamanne oppimisympäristön palvelinympäristöksi?
5) Minkälaisia ovat yleisimmät / tyypillisimmät ongelmat tai haasteet Moodle oppimisympäristön käyttöön liittyen?
6) Kuinka nopeasti tällainen oppimisympäristö on perustettavissa ja otettavissa käyttöön?
Tietopyynnön vastausten perusteella saatetaan toimittajalle tarjota mahdollisuus esitellä ratkaisujaan myöhemmin ilmoitettavalla tavalla. Tietopyyntöön vastanneet toimittajat saavat mahdollisesti kommentoitavakseen alustavat tarjouspyyntö-asiakirjat.
Hankintayksikkö pyytää ilmoittamaan kiinnostuksensa hankinnasta 15.11.2024 klo 12:00 mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä viesti osoitteeseen kilpailutus.palvelut@hus.fi.
Vuoropuhelun järjestämistä varten toimijan tulee liittää vastaukseen yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero). Pyydämme otsikoimaan viestin: "HUS 569-2024 Mielenterveystalon oppimisympäristön (Moodle) markkinavuoropuhelu"
Viestiin voitte sisällyttää myös vastaukset tietopyynnössä esitettyihin kysymyksiin.
Tietopyynnössä esitetyt tiedot ovat suuntaa antavia ennakkotietoja.
Ilmoitusnumero | 672142-2024 |
---|---|
Ilmoitusta kuvaavat CPV-Koodit | Tietotekniset palvelut: neuvonta, ohjelmistojen kehittäminen, Internet ja tuki (72000000) |
EUVL S | 215/2024 |
Ilmoitustyyppi | Ennakkoilmoitus julkisesta hankinnasta |
Aluekoodi | |
Osoitetiedot |
Markkinaoikeus Helsinki markkinaoikeus@oikeus.fi https://ted.europa.eu/fi/notice/-/detail/672142-2024 |
Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä | |
Liitteet | |
Lähde | TED |