Taajamametsien hoitotyöt Oulun kaupungin Haukiputaan ja Kiimingin alueilla

Suomi | Oulun kaupunki
Julkaistu 2 päivää sitten | 21.10.2024 Määräaika: 1 kuukausi kuluttua | 25.11.2024 07:00 Alkuperäinen ilmoitus

Taajamametsien hoitotyöt Oulun kaupungin Haukiputaan ja Kiimingin alueilla Oulun kaupungin yhdyskunta ja ympäristöpalvelut pyytää tarjoustanne taajamametsien hoitotöistä hallinnoimillaan alueilla (jäljempänä myös "tilaajat") tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti ajalla 1.1.2025 -31.12.2025 + mahdolliset optiot.

Oulun kaupungilla on hallinnassaan metsäalueita yhteensä n. 20 000 ha. Näistä metsistä asemakaava-alueella on noin 4500 hehtaaria. Metsiä hoidetaan metsien hoito- ja käyttösuunnitelman ja PEFC-metsäsertifioinnin mukaan. Oulun kaupunki kilpailuttaa ja tilaa lähimetsien hoitotyöt. Hoidettavat alueet sijaitsevat Oulun kaupungin Kiimingin ja Haukiputaan alueilla. Osa tilattavista metsänhoitotöistä voi sijoittua asemakaava-alueen ulkopuolelle sekä joskus myös Haukiputaan ja Kiimingin ulkopuolella asemakaava-alueella. Tilattaviin töihin voi sisältyä teknisiin hakkuisiin liittyviä tehtäviä. Lisäksi työhön sisältyy myrskytuhojen raivausta haastavissa kohteissa asemakaava-alueella tai niiden läheisyydessä kuten virkistysalueilla. Valitun toimijan tulee liittyä PEFC-yrittäjärekisteriin ja kaikkien hakkuutyötä suorittavien tulee suorittaa sertiseriffi-nettikoulutus. (https://kestavametsa.fi/sertiseriffi)

Hyväksyttävistä tarjouksista valitaan kaksi (2) kokonaistaloudellisesti edullisinta
toimittajaa. Työ tilataan ensisijaisesti etusijajärjestyksessä halvimmalta toimijalta, mutta tilaaja voi tarvittaessa valita sopimuskumppaneista tarpeisiinsa nähden parhaan toimijan. Toimijoilta voidaan tilata töitä myös yhtäaikaisesti esimerkiksi myrskytuhojen korjuuseen, vaarallisten puiden kaatoon tai työskentelyolosuhteiden ollessa hyvät. Työ tapahtuu asutuksen ja katujen läheisyydessä ollen teknisesti vaativaa. Työn suorittaminen edellyttää riittävää ammattitaitoa ja kykyä toimia haastavissa asiakastilanteissa. Työturvallisuuden huomiointi on erityisen tärkeää.

Sopimus on voimassa määräaikaisena yhden (1) vuoden, jonka jälkeen sitä voidaan jatkaa vuodeksi kerrallaan kuitenkin korkeintaan 31.12.2029 saakka. Mahdollisella optiokaudella sopimuksen irtisanomisaika on kolme (3) kuukautta. Tilaaja ilmoittaa palveluntuottajalle kirjallisesti sopimuksen mahdollisesta jatkamisesta kahta (2) kuukautta ennen määräaikaisen sopimuskauden päättymistä. Tilaajalla on oikeus, mutta ei velvollisuus jatkaa sopimusta. Tilaaja edellyttää, että palvelu pystytään tuottamaan Suomen kielellä. Asukaspalautteita ja -toiveita pitää pystyä ottamaan vastaan ja välittämään eteenpäin. Työ tapahtuu asutuksen rajapinnassa jatkuvasti vaihtuvilla kohteilla jolloin työturvallisuus edellyttää, että asukkaiden ja työmaan lähistöllä liikkuvien henkilöiden kanssa pystytään kommunikoimaan. Työntekijöiden sosiaaliset taidot korostuvat tilanteissa joissa palaute on negatiivista tai keskenään ristiriitaista.

Tilattaviin töihin kuuluu tiedotteiden jakaminen työkohteittain. Tiedotteet jaetaan vähintään kahta viikkoa ennen työmaan aloitusta. Tiedotteessa ilmoitetaan palveluntuottajan yhteystiedot, johon asukkaat voivat olla yhteydessä koskien työmaan toteutusta. Tiedotteiden materiaalikulut korvataan kuitteja vastaan. Tiedote laaditaan yhteistyössä toimijan kanssa.,

Ilmoitusnumero 2024-015653
Ilmoitusta kuvaavat CPV-Koodit Hakkuupalvelut (77210000)
Ilmoitustyyppi Hankintailmoitus (tarjouspyyntö)
Aluekoodi FI1D9
Osoitetiedot Oulun kaupunki
Solistinkatu 2 90140 Oulu FIN
Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä
Liitteet
Lähde Hilma