Kansallisten hankintojen suorahankintailmoitus/ Tietopoiminnat aiempien organisaatioiden potilastietojärjestelmistä (Effica)

Suomi | Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Julkaistu 2 viikkoa sitten | 14.10.2024 Alkuperäinen ilmoitus

Hankintayksikkö hankkii asiantuntijatyötä kuntien ja kuntayhtymien aiemmin käytössä olleiden potilas- ja asiakastietojärjestelmien (Effica) tietopoimintaan arkistointia varten näiden potilas- ja asiakastietojärjestelmien toimittajalta TietoEvry Oy:ltä, Kelan Kanta-palveluihin pitkäaikaissäilytykseen siirtämisen mahdollistamiseksi. Hyvinvointialue on aloittanut toimintansa 1.1.2023 jolloin hyvinvointialueen vastuisiin ja velvoitteisiin ovat siirtyneet aiempien organisaatioiden sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa syntyneet tietoaineistot. Hankinnan kohteena on aiempien kuntien ja kuntayhtymien eli entisten palveluiden järjestäjien käytössä olleiden potilastietojärjestelmien (Effica) tietopoiminnat, sillä järjestelmät sisältävät säilytysvelvollisuuden piirissä olevaa, edelleen potilaan hoidossa tarvittavaa potilastietoa. Potilashallinnollisten tietojen säilytysaika ei ole vielä umpeutunut. Sähköinen potilastieto on siirrettävä Kelan Kanta-palveluihin pitkäaikaissäilytykseen. Tätä ennen tiedot on poimittava lähdejärjestelmästä Kanta-kelpoiseen muotoon. Poiminta ja tilaus kohdistuu seuraaviin tietoihin; - Seinäjoki Effica, määritellyt asiakaskohtaiset ja potilashallinnon tiedot - JIK Effica, määritellyt asiakaskohtaiset ja potilashallinnon tiedot - Kauhajoki määritellyt asiakaskohtaiset tiedot - Karijoki määritellyt asiakaskohtaiset tiedot - Ylihärmä määritellyt asiakaskohtaiset tiedot Hankinnan kokonaisarvo on 339 218,08 eur (alv 0 %), hankinnan ja toteutuksen sisältö on tarkennettu erikseen. Hankinta on osa välttämätöntä hyvinvointialueen lakisääteiseen rekisterinpitoon liittyvää arkistointityötä. Järjestelmän tietosisältö on hyvinvointialueen vastuulla ja se tulee pitkäaikaisarkistoida. Työ on tilattava alkuperäisen järjestelmän toimittajalta, jolla on poimintaan riittävä asiantuntijuus ja osaaminen tietokannan käsittelyyn. Ainoastaan järjestelmätoimittaja voi tehdä tietojärjestelmäänsä kohdentuvat poiminnan ja toisaalta omaa toteutukseen välttämättä tarvittavan osaamisen järjestelmän osalta. Aineisto tuotetaan asiakkaalle erikseen tarkemmin määritellyssä muodossa.

Ilmoitusnumero 2024-150012
Ilmoitusta kuvaavat CPV-Koodit Ohjelmointi ja siihen liittyvät neuvontapalvelut (72200000), Tiedon käsittelypalvelut (72310000)
Ilmoitustyyppi Ilmoitus tehdystä sopimuksesta
Aluekoodi FI194
Osoitetiedot Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Hanneksenrinne 7 60220 Seinäjoki FI
Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä
Liitteet
Lähde Hilma