Sähkönjakeluverkon toimitusvarmuusinvestoinnit ja vianhoito-, kunnossapito- ja liittymätyöt Kajave Oy:n läntisellä verkkoalueella

Suomi | Kajave Oy
Julkaistu 2 viikkoa sitten | 13.10.2024 Määräaika: 2 viikkoa kuluttua | 7.11.2024 11:00 Alkuperäinen ilmoitus

Sähkönjakeluverkon toimitusvarmuusinvestoinnit ja vianhoito-, kunnossapito- ja liittymätyöt Kajave Oy:n läntisellä verkkoalueella Hankkeeseen kuuluu sähkönjakeluverkon toimitusvarmuuden parantamisen investointiohjelma ja vianhoito- ja kunnossapitotyöt sekä pieninvestointityöt (esimerkiksi sähkömittarien asennus- ja asiakaspalvelun kenttätyöt). Hanke toteutetaan aikavälillä 2025–2029 sekä mahdolliset optiovuodet 2030–2032. Hankinnan optiot on kuvattu tarkemmin alustavassa tarjouspyynnössä (liite 1).

Hanke kohdistuu pääsääntöisesti Kajave Oy:n läntiseen alueeseen. Läntinen alue kattaa maantieteellisesti alustavasti noin puolet Kajaven jakeluverkosta, sisältäen alustavasti seuraavien kuntien alueet: Kajaani, Paltamo, Puolanka, Pyhäntä, Siikalatva, Hyrynsalmi, Ristijärvi ja Vaala.

Tilaajan tavoitteena on palveluiden avulla varmistaa sähköverkon turvallisuus ja määräystenmukaisuus, turvata sähkön toimitusvarmuus, mahdollistaa asiakkaiden helppo liittyminen sähköverkkoon sekä tarjota asiakkaille korkealuokkainen palvelukokemus.

Hankkeeseen sisältyvät seuraavat kokonaisuudet:
i. Toimitusvarmuus- ja laajennusinvestoinnit (projektirakentaminen)
ii. Sähkönjakeluverkon kunnossapitotarkastukset, kunnossapidon suunnittelu ja projektivalvonta sekä projektien tukipalvelut.
iii. Sähkönjakeluverkon yleissuunnittelu.
iv. Sähkönjakeluverkon kunnossapitotyöt.

Investointisuunnitelma sisältää alustavan arvion mukaan noin 350 km saneerattavaa keskijänniteilmajohtoverkkoa ja 200 km pienjänniteilmajohtoverkkoa, sisältäen mahdollisesti puistomuuntamoiden ja hajautetun kompensoinnin laitteistotilan toimitukset. Saneeraus toteutetaan Kajaven verkostopolitiikan mukaisesti maakaapeliverkkona, teiden viereen sijoitettuna ilmajohtoverkkona tai ilmajohtoverkon saneerauksena nykyiselle johtokadulle. Investointien toteutukset jakautuvat vuosien 2025–2029 välille.

Tilaajan sitomaton arvio hankkeen budjetista on noin 110 miljoonaa euroa sisältäen optiot ja hankkeeseen sisältyvät tilaajan hankinnat ja muut tilaajan hankkeeseen liittyvät kustannukset.

Hanke toteutetaan allianssina. Allianssin muodostavat tilaaja ja osapuoliksi kilpailutettavat sähkötöistä, maarakennuksesta ja suunnittelusta vastaavat palveluntuottajat sekä mahdollisesti muut myöhemmin kilpailutettavat osapuolet.

Kajave kuuluu Loiste-konserniin ja tämän kilpailutuksen pohjalta tehtävää sopimusta voivat hyödyntää kaikki Loiste-konsernin yhtiöt.,

Ilmoitusnumero 2024-015282
Ilmoitusta kuvaavat CPV-Koodit Putkijohtojen, tietoliikenne- ja voimalinjojen, teiden, lentokenttien ja rautateiden rakentamistyöt; maanpinnoitus (45230000), Sähkönjakelulaitteiden korjaus ja huolto (50532400), Tekniset tarkastus- ja testauspalvelut (71630000)
Ilmoitustyyppi Hankintailmoitus (tarjouspyyntö)
Aluekoodi FI1D8
Osoitetiedot Kajave Oy
Ahontie 1 87250 Kajaani FIN
Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä
Liitteet
Lähde Hilma