Henkilökohtaisen avun ja erityisen osallisuuden tuen hankinta

Suomi | Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Julkaistu 2 viikkoa sitten | 10.10.2024 Määräaika: 2 viikkoa kuluttua | 11.11.2024 08:00 Alkuperäinen ilmoitus

Hankinnan kohteena on henkilökohtaisen avun ja erityisen osallisuuden tuen palvelut helsinkiläisille vammaispalvelujen asiakkaille. Kilpailutuksella hankittava henkilökohtaisen avun palvelu täydentää henkilökohtaisen avun muita hankintatapoja Helsingissä. Erityinen osallisuuden tuki on vammaispalvelulain 12 § mukainen uusi palvelu. Erityinen osallisuuden tuki on vaihtoehtoinen palvelu henkilökohtaiselle avulle.

Hankittavat palvelut on kuvattu tarkemmin tarjouspyyntöasiakirjoissa, erityisesti liitteessä 1 Palvelukuvaus.

Hankinnassa on 2 osa-aluetta:

Osa-alue 1: Henkilökohtainen apu
Osa-alue 2: Erityinen osallisuuden tuki

Tarjoaja voi tarjota molempiin osa-alueisiin tai vain toiseen osa-alueeseen.

Hankintamenettelyllä perustetaan puitejärjestely, johon valitaan kumpaankin osa-alueeseen kaikki soveltuvuus- ja vähimmäisvaatimukset täyttävät palveluntuottajat poislukien kaksi kalleinta tarjousta, kuitenkin enintään 20 palveluntuottajaa per osa-alue. Vertailu ja valinta tehdään osa-alueittain vertailuhinnan perusteella. Palveluntuottajat asetetaan ensisijaisuusjärjestykseen vertailuhinnan perusteella.

Palveluja arvioidaan hankittavan muutamalle sadalle asiakkaalle vuosittain.

Hankintayksikkö ei sitoudu mihinkään hankintamääriin, vaan palvelua hankitaan tarpeen mukana., Henkilökohtainen apu Henkilökohtaisella avulla tarkoitetaan vaikeavammaisen henkilön välttämätöntä avustamista kotona ja kodin ulkopuolella päivittäisissä toimissa, työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa tai sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä. Henkilökohtainen apu ei ole pääosin hoitoa, hoivaa eikä valvontaa. Avustaja ei ole hoitaja tai asiantuntija suhteessa asiakkaaseen, eikä henkilökohtainen apu korvaa kotihoitoa.

Henkilökohtaisen avun palvelussa on kaksi palveluluokkaa, joista molempia on tarjottava.

Palvelu on kuvattu tarkemmin tarjouspyyntöasiakirjoissa, erityisesti liitteessä 1 Palvelukuvaus., Erityinen osallisuuden tuki Erityinen osallisuuden tuki on vammaisen henkilön osallistumista ja osallisuutta edistävä palvelu, joka sisältää tarvittavan ohjauksen sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja vammaiselle henkilölle mieluisan vapaa-ajan toiminnan löytämisessä ja toteuttamisessa. Erityistä osallisuuden tukea on järjestettävä joko kodin ulkopuolella tapahtuvaan toimintaan taikka, jos kotona tapahtuvaan toimintaan myönnettävä palvelu on vammaisen henkilön toivomusten tai edun mukainen vaihtoehto.

Palvelu on kuvattu tarkemmin tarjouspyyntöasiakirjoissa, erityisesti liitteessä 1 Palvelukuvaus.,

Ilmoitusnumero 2024-015139
Ilmoitusta kuvaavat CPV-Koodit Terveyspalvelut ja sosiaalitoimen palvelut (85000000), Sosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
Ilmoitustyyppi Hankintailmoitus (tarjouspyyntö)
Aluekoodi FI1B1
Osoitetiedot Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4 A 00530 Helsinki FIN
Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä
Liitteet
Lähde Hilma