VERI- JA VIRTSANÄYTTEIDEN AUTOMAATTISEN ESIKÄSITTELYLAITTEISTON HANKINTA

Suomi | HUS-yhtymä
Julkaistu 2 viikkoa sitten | 9.10.2024 Alkuperäinen ilmoitus

HUS-yhtymä pyytää tarjouksia veri- ja virtsanäytteiden automaattisista esikäsittelylaitteistoista. Hankinta koostuu kahdesta osa-alueesta.

OSA-ALUE 1 pitää sisällään yhteensä 1–5 laitteistoa huoltoineen:

-Laitteisto 1 on tarkoitus sijoittaa Kymenlaakson keskussairaalan laboratorioon. Laitteisto on tarkoitus tilata heti, kun hankintasopimus on solmittu. Asennusaikataulu sovitaan tilauksen tekemisen yhteydessä.

-Laitteisto 2 on tarkoitus sijoittaa HUSLAB-talon näytteiden vastaanottoon (optio).

-Laitteistot 3–5 on tarkoitus sijoittaa muihin HUS Diagnostiikkakeskuksen toimipisteisiin (optio).

OSA-ALUE 2 pitää sisällään yhteensä 1-4 laitteistoa huoltoineen:

- Laitteisto 1 on tarkoitus sijoittaa Meilahden automaatiolaboratorioon. Laitteisto on tarkoitus tilata heti, kun hankintasopimus on solmittu. Asennusaikataulu sovitaan tilauksen tekemisen yhteydessä.

- Laitteistot 2-4 on tarkoitus sijoittaa muihin HUS Diagnostiikkakeskuksen toimipisteisiin (optio).

Optiolaitteistojen mahdollinen tilaus on tarkoitus tehdä vuosien 2025–2027 aikana (osa-alue 1 ja 2).

Hankintayksikkö valitsee yhden (1) sopimuskumppanin per osa-alue. Hankinnan tavoitteena on löytää osa-alueisiin yhteistyökumppani, joka osallistuu paikallisen esikäsittelyprosessin suunnitteluun ja ohjelmiston edellyttämiin määrittelyihin sekä esikäsittelyautomaation prosessin kehittämiseen ja ylläpitoon koko sopimuskauden ajan. Valittu palveluntuottaja sitoutuu sopimusaikana tekemään toiminnan edellyttämiä muutoksia (mm. tutkimuksen reitittäminen, erilaisten telineiden ohjelmoinnit, laitteiston toiminnan ohjelmointi).

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti tarjouspyynnössä ja sen liitteissä. Vaihtoehtoiset tarjoukset tai rinnakkaiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Osatarjoukset ovat sallittuja., OSA-ALUE 1 , veri- ja virtsanäytteiden automaattinen esikäsittelyaineisto Osa-alue 1 pitää sisällään:

Laitteisto 1: Vuorokaudessa Kymenlaakson keskussairaalan laboratoriossa käsiteltävien näyteputkien määrä on arkipäivisin noin 2000–3000 kappaletta. Näytevirta on suurimmillaan sairaalan aamukiertojen aikana ja iltapäivällä, kun laboratorioon saapuu näytekuljetuksia muista näytteenottopisteistä. Kymenlaakson keskussairaalan laboratorion näytemääristä on tarkempaa tietoa tarjouspyynnön liitteessä "H2 näytemäärät" (lokakuu 2022, määrässä ei ole tapahtunut oleellista muutosta tämän jälkeen). Hankittavan laitteiston tulee vastata edellä kuvattuun Tilaajan tarpeeseen.

Laitteisto 2 (optio): HUSLAB-talon näytteiden vastaanottoon hankittavalla laitteella käsiteltävien näyteputkien määrä on noin 7000 kappaletta vuorokaudessa arkipäivisin. Näytevirta on suurimmillaan Meilahden alueen sairaaloiden aamukiertojen aikana ja iltapäivällä, kun HUSLAB-taloon saapuu näytekuljetuksia muista näytteenottopisteistä.

Laitteistot 3–5 (optio): Mahdolliset muut optiolaitteet tulevat Kymenlaakson keskussairaalan laboratoriota vastaaviin HUS Diagnostiikkakeskuksen toimipisteisiin.

Suurin osa näytteistä tuodaan (näytteiden saapumisen jälkeen) primääriputkessa suoraan hankinnan kohteena olevalle esikäsittelylaitteistolle. Esikäsittelylaitteiston jälkeen näytteiden esikäsittelyprosessi jatkuu manuaalisesti tai toisella laitteistolla. Laitteistoilta 1, 3, 4 ja 5 osa näytteistä siirretään esikäsittelylaitteistolta suoraan analysoitavaksi verenkuva-, virtsa- tai verikeskuslaitteilla.

Kiirenäytteet tulee pystyä priorisoimaan esikäsittelylaitteistolla, jotta kiireellisten näytteiden läpimenoaika pysyy lyhyenä.

Hankittavia laitteistoja koskevat pakolliset vähimmäisvaatimukset on kuvattu tarjouspyynnön kohdassa "Hankinnan kohteen kriteerit".

OPTIOT

Hankinnan osa-alue 1 pitää sisällään yhteensä viisi laitteistoa, joista neljä laitteistoa on hankinnan optiona. Optiot koskevat laitteistoja nro. 2, 3, 4 ja 5.

Lisäksi hankinnan osa-alue 1 pitää optiona sisällään mahdollisuuden lisätä hankittuihin laitteistoihin sopimuskauden aikana uusia moduuleita, esimerkiksi uusia näytteiden lajitteluyksiköitä tai näytekuljettimia. Saatavilla oleville moduuleille tullaan kysymään hinnat, mutta niitä ei huomioida vertailuhinnassa. Mahdolliset lisämoduulit hankitaan annetuilla hinnoilla., OSA-ALUE 2 , veri- ja virtsanäytteiden automaattinen esikäsittelyaineisto Osa-alue 2 pitää sisällään:

Laitteisto 1. Laitteisto hankitaan Meilahden automaatiolaboratorioon liitettynä verenkuvarataan. Käsiteltävien näyteputkien määrä arkisin on noin 4000–5000 kappaletta vuorokaudessa (verenkuvat ja laskot). Näytevirta on suurimmillaan Meilahden aamukiertojen aikaan ja suurimpien aluekuljetusten tullessa noin klo 10 ja 12–13.

Laitteistot 2-4 (optio): Laitteistot on tarkoitus sijoittaa muihin HUS Diagnostiikkakeskuksen toimipisteisiin liitettynä verenkuvaratoihin. Laitteistoilla tullaan esikäsittelemään verenkuvanäytteiden lisäksi myös muita veri- ja virtsanäytteitä vastaavasti kuin hankinnan osassa 1.

Hankittavia laitteistoja koskevat pakolliset vähimmäisvaatimukset on kuvattu tarjouspyynnön kohdassa "Hankinnan kohteen kriteerit".

OPTIOT

Hankinnan osa-alue 2 pitää sisällään yhteensä neljä laitteistoa, joista kolme laitteistoa on hankinnan optiona. Optiot koskevat laitteistoja nro. 2, 3 ja 4.

Lisäksi hankinnan osa-alue 2 pitää optiona sisällään mahdollisuuden lisätä hankittuihin laitteistoihin sopimuskauden aikana uusia moduuleita, esimerkiksi uusia näytteiden lajitteluyksiköitä tai näytekuljettimia. Saatavilla oleville moduuleille tullaan kysymään hinnat, mutta niitä ei huomioida vertailuhinnassa. Mahdolliset lisämoduulit hankitaan annetuilla hinnoilla.,

Ilmoitusnumero 2024-015067
Ilmoitusta kuvaavat CPV-Koodit Laboratoriolaitteet, optiset ja tarkkuuslaitteet (lukuun ottamatta silmälaseja) (38000000)
Ilmoitustyyppi Oikaisuilmoitus
Aluekoodi FI1C4 FI1B1
Osoitetiedot HUS-yhtymä
Uutistie 5 (PL 445) 01770 Vantaa FIN
Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä
Liitteet
Lähde Hilma