Eloisan ikääntyneiden asumispalveluiden DPS

Suomi | Etelä-Savon hyvinvointialue
Julkaistu 4 viikkoa sitten | 3.10.2024 Määräaika: 4 vuotta kuluttua | 31.12.2028 21:59 Alkuperäinen ilmoitus

Etelä-Savon hyvinvointialue hankkii ympärivuorokautisen palveluasumisen ja palveluiden tuottamista, yhteisöllisen asumisen ja palveluiden tuottamista sekä lyhytaikaista hoitoa ympärivuorokautisessa palveluasumisessa sekä yhteisöllisessä asumisessa dynaamisena hankintajärjestelmänä (DPS) ajalla 1.1.2025-31.12.2028. Tarkemmat palvelunkuvaukset ovat tämän ilmoituksen liitteenä. Palvelua tuotetaan myös palvelusetelillä.

, Ympärivuorokautinen palveluasuminen Ympärivuorokautisella palveluasumisella tarkoitetaan sosiaalihuoltolain (1301/2014) 21 c § mukaista asumispalvelua (ent. tehostettu palveluasuminen), joka järjestetään toimintayksiköissä, joissa henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti.

Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa asuminen ja palvelut turvataan asiakkaalle, joka tarvitsee runsaasti hoitoa, huolenpitoa ja valvontaa vuorokauden kaikkina aikoina. Palveluun sisältyvät ympärivuorokautiset hoito- ja huolenpitopalvelut, täysihoitoateriat sekä asiakkaan tarvitsemat muut tukipalvelut. 

Tarkempi kuvaus hankittavasta palvelusta on kuvattu liitteessä 1., Yhteisöllinen asuminen Sosiaalihuoltolain (1301/2014) 21 b §:n mukaisia asumispalveluita järjestetään henkilöille, jotka erityisestä syystä tarvitsevat apua ja tukea päivittäisissä toiminnoissa. Yhteisöllisellä asumisella tarkoitetaan sosiaalihuoltolain mukaista asumispalvelua, joka järjestetään esteettömässä ja turvallisessa toimintayksikössä, jossa asiakkaalla tarpeitaan vastaava huoneisto. Tiloissa järjestetään sosiaalista kanssakäymistä edistävää toimintaa (SKE-toiminta). Mikäli palveluntuottaja ei itse tuota SKE-toimintaa, on alihankkijan yksityisestä sosiaalipalveluista annetun lain mukaan tehtävä palvelustaan ilmoitus tilaajalle. Ilmoitus talletetaan valvontaviranomaisen toimesta Soteri-rekisteriin. Palveluntuottaja vastaa siitä, että asumisyksikössä tarjotaan SKE-toimintaa ja toiminnan sisältö suunnitellaan asiakkaiden toivomusten ja tarpeiden pohjalta.

Yöaikaisiin hälytyksiin (21.00 – 7.00) vastaa palveluntuottaja.

Tarkempi kuvaus liitteessä 2., Lyhytaikainen hoito Tilapäistä asumista voidaan järjestää sosiaalihuoltolain (1301/2014) 21 b (yhteisöllinen asuminen) ja lyhytaikaista hoitoa 21 c (ympärivuorokautinen palveluasuminen) §:n mukaisissa yksiköissä. Lyhytaikaisen hoidon tai tilapäisen asumisen tavoitteena on tukea asiakkaan kotona asumista tai tukea omaishoitajaa omaisen/läheisen hoitotyössä. Tilapäistä asumista tai lyhytaikaista hoitoa järjestetään henkilöille, jotka erityisestä syystä tarvitsevat lyhytaikaista apua tai tukea itsenäiseen asumiseen. Tilapäinen tarkoittaa korkeintaan kolme (3) kuukautta kestävää ajanjaksoa. Lyhytaikaisuus voi olla myös säännöllisesti toistuvaa.

Lyhytaikainen hoito palveluasumisessa poikkeaa pitkäaikaisesta asumisesta siltä osin, ettei asiakkaan kanssa solmita vuokrasopimusta. Palvelun myöntäminen ja sisältö määräytyvät muilta osin yhteisöllisen asumisen ja ympärivuorokautisen palveluasumisen mukaisesti.

Tarkempi kuvaus liitteessä 3.,

Ilmoitusnumero 2024-014729
Ilmoitusta kuvaavat CPV-Koodit Terveyspalvelut ja sosiaalitoimen palvelut (85000000)
Ilmoitustyyppi Hankintailmoitus (tarjouspyyntö)
Aluekoodi FI
Osoitetiedot Etelä-Savon hyvinvointialue
Porrassalmenkatu 35-37 50100 Mikkeli FIN
Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä
Liitteet
Lähde Hilma