Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut

Suomi | Lapin hyvinvointialue
Julkaistu 1 kuukausi sitten | 28.9.2024 Alkuperäinen ilmoitus

Kilpailutuksella hankitaan kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palveluja Lapin hyvinvointialueen kaikille paikkakunnille.

Sopimuskausi on 1.1.2025 - 31.12.2027 ja mahdolliset optiokaudet 1.1.2028 - 31.12.2028 ja 1.1.2029 - 31.12.2029.

Hankinnan kokonaisarvoksi on arvioitu kaikkien paikkakuntien osalta n. 9,5 miljoonaan euroa sisältäen myös optiokaudet. Arvio perustuu aikaisempien vuosien ostopalvelusopimuksiin.

Tällä hetkellä Lapin hyvinvointialueella on asiakkaita kuntouttavassa työtoiminnassa ostopalvelujen piirissä kaikki paikkakunnat yhteenlaskettuna n. 450, sosiaalihuoltolain mukaisessa työtoiminnassa n. 50 ja sosiaalisessa kuntoutuksessa n. 120.

Paikkakuntakohtainen ostopalvelujen arvioitu asiakasmäärä käy ilmi osa-aluekohtaisista kuvauksista. Ilmoitetut asiakasmäärät perustuvat aikaisempien vuosien määriin. Kilpailutuksen perusteella tehtävät hankintasopimukset eivät muodosta tilaajalle määräostovelvoitetta, vaan palveluja hankitaan asiakaskunnan palvelutarpeiden perusteella. Ostopalvelujen lisäksi tilaaja järjestää palveluja omana toimintana sekä kuntouttavan työtoiminnan osalta myös yhteistyösopimusten perusteella.

Tarjouspyyntö koskee seuraavia palveluja:

1. Kuntouttava työtoiminta:
- Työtoimintatehtävien ja työelämän perustaitojen ohjaus
- Työtoimintatehtävien ja työelämän perustaitojen ohjaus sekä yksilöllinen ohjaus ja tuki
- Lähipalveluna toteutettava ryhmämuotoinen kuntouttava työtoiminta
- Etäpalveluna toteutettava ryhmämuotoinen kuntouttava työtoiminta

2. Sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta:
- Sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta palveluntuottajan toimintayksikössä
- Yksilöllinen avotyötoiminta avointen työmarkkinoiden työpaikoilla

3. Sosiaalinen kuntoutus:
- Lähipalveluna toteutettava ryhmämuotoinen sosiaalinen kuntoutus
- Etäpalveluna toteutettava ryhmämuotoinen sosiaalinen kuntoutus

Hankittavien palvelujen sisältö on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnön liitteessä 1 Palvelukuvaus ja ehdottomat vaatimukset.

Kyseessä on useiden palveluntuottajien välinen puitejärjestely, johon valitaan kaikki tarjoajat, jotka täyttävät tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä tarjouspyynnön ehdot ja vähimmäisvaatimukset. Jokaisen hankinnan kohteena olevan palvelun osalta muodostetaan oma kuntakohtainen puitejärjestelynsä.

Poikkeuksena edelliseen ovat Etäpalveluna toteutettava ryhmämuotoinen kuntouttava työtoiminta ja Etäpalveluna toteutettava ryhmämuotoinen sosiaalinen kuntoutus, jotka kumpikin ovat erilisiä hankinnan osa-alueita. Kumpaankin osa-alueeseen valitaan kolme (3) soveltuvuusvaatimukset sekä tarjouspyynnön ehdot ja vähimmäisvaatimukset täyttävää tarjoajaa toteuttamaan palvelua koko Lapin hyvinvointialueen laajuisesti.

Hankinnat tehdään puitejärjestelyyn valituilta palveluntuottajilta ensisijaisesti noudattaen tarjouskilpailussa hintojen perusteella muodostunutta etusijajärjestystä. Tilaajalla on oikeus poiketa etusijajärjestyksestä, jos asiakkaan yksilöllinen tarve ja olosuhteet niin vaativat. Puitejärjestely on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnön liitteenä olevassa sopimusluonnoksessa, kohta 9.

Mikäli palveluntuottaja tulee valituksi usealle osa-alueelle / palvelutuotteelle, varaa Tilaaja oikeuden yhdistää osa-alueet / palvelutuotteet samalle sopimukselle.

Tarjoaja voi jättää tarjouksen yhteen tai useampaan palveluun. Mikäli tarjoajalla on useampia yksiköitä, joissa se tarjoaa hankinnan palveluja, jokaisen yksikön tulee tarjota oma erillinen tarjous.

Mikäli palveluntuottaja ei tule valituksi tässä kilpailutuksessa palveluntuottajaksi, tilaaja voi mahdollisesti tapauskohtaista harkintaa käyttäen soveltaa hankintalain (1397/2016) 110 §:n mukaista suorahankintaa yksittäisten asiakkaiden kohdalla. Myös tällaisen yksittäisen suorahankinnan sopimus yhdenmukaistetaan tämän hankinnan perusteella muodostuvien puitejärjestelyjen palvelusisältöjen kanssa.

Tarjouspyyntö muodostuu tästä hankintailmoituksesta liitteineen., Enontekiön kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 10 asiakasta

- sosaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Inarin kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 10 asiakasta

- sosaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Kemin kaupunki: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: 140–150 asiakasta

- sosaalihuoltolain mukainen työtoiminta: n. 10 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: 10–20 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Kemijärven kaupunki: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: 30–40 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 10 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 10 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Keminmaan kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: 10–15 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 10 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 10 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Kittilän kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 10 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 10 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 10 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Kolarin kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 10 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Muonion kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Pelkosenniemen kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Pellon kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: 10–20 asiakasta

- sosaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Posion kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 10 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Ranuan kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Rovaniemen kaupunki: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: 90–100 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta:20–30 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: 55–65 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Sallan kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Savukosken kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Simon kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Sodankylän kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: 20–30 asiakasta

-sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Tervolan kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Tornion kaupunki: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: 85–95 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: 15–25 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: 35–45 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Utsjoen kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Ylitornion kunta: Kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut Hankinnan eri palveluissa asiakasmäärät on arvioitu seuraaviksi:

- kuntouttava työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta: alle 5 asiakasta

- sosiaalinen kuntoutus: alle 5 asiakasta

Asiakasmäärät ovat arvioita. Hankintasopimus ei aiheuta tilaajalle määräostovelvoitetta, sillä tilaaja hankkii palveluja asiakkaiden palvelutarpeiden perusteella. Asiakasmäärät saattavat siten poiketa arvioidusta määrästä. Palvelut tuotetaan ko. paikkakunnalla., Etäpalveluna toteutettava ryhmämuotoinen sosiaalinen kuntoutus, kaikki Lapin hyvinvointialueen kunnat Sosiaalisen kuntoutuksen asiakkaita on arviolta Lapin hyvinvointialueella:

Asiakkaat voivat ohjautua etäpalveluna toteuttavaan ryhmämuotoiseen sosiaaliseen kuntoutukseen kaikista Lapin hyvinvointialueen kunnista perustuen asiakkaan palvelutarpeeseen. Tilaaja ei pysty tarjouspyynnössä arvioimaan, kuinka moni sosiaalisen kuntoutuksen asiakas osallistuu etäpalveluna toteutettuun ryhmämuotoiseen sosiaaliseen kuntoutukseen. Ryhmän koko on 3-10 henkilöä.

Osa-alueelle perustetaan puitejärjestely, johon valitaan kolme (3) tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä tarjouspyynnön ehdot ja vähimmäisvaatimukset täyttävää palveluntuottajaa., Etäpalveluna toteutettava ryhmämuotoinen kuntouttava työtoiminta, kaikki Lapin hyvinvointialueen kunnat Etäpalveluna toteutettava ryhmämuotoinen kuntouttava työtoiminta, kaikki Lapin hyvinvointialueen kunnat:

Asiakkaat voivat ohjautua etäpalveluna toteuttavaan ryhmämuotoiseen kuntouttavaan työtoimintaan kaikista Lapin hyvinvointialueen kunnista perustuen asiakkaan palvelutarpeeseen. Tilaaja ei pysty tarjouspyynnössä arvioimaan, kuinka moni kuntouttavan työtoiminnan asiakas osallistuu etäpalveluna toteutettuun ryhmämuotoiseen kuntouttavaan työtoimintaan. Ryhmän koko on 3-10 henkilöä.

Osa-alueelle perustetaan puitejärjestely, johon valitaan kolme (3) tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä tarjouspyynnön ehdot ja vähimmäisvaatimukset täyttävää palveluntuottajaa.,

Ilmoitusnumero 2024-014525
Ilmoitusta kuvaavat CPV-Koodit Terveyspalvelut ja sosiaalitoimen palvelut (85000000)
Ilmoitustyyppi Oikaisuilmoitus
Aluekoodi FI1D7
Osoitetiedot Lapin hyvinvointialue
PL 8041 96101 Rovaniemi FIN
Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä
Liitteet
Lähde Hilma